A hátfájás

A felnőtt lakosság nagyobb részének életében legalább egyszer tartósan fáj a háta, hangsúlyozza Varga János az Aranymetszés Módszer egyik alapítója aki, az akár évekig elhúzódó hátfájás okairól, kezeléséről, és feloldásáról, megszüntetéséről beszél.

A hátfájás eleinte enyhül

Rengeteg ember fordul orvoshoz, és más szakemberhez akut vagy krónikus hátfájás miatt, amelyek az első 6 hét alatt enyhülhetnek, ám akár egy éven túl is fennmaradhatnak.

A legfrissebb kutatások  szerint az igen gyakori hátfájdalom hátterében négy fő ok áll:

 • a késői kezelések,
 • a kényszertartások,
 • a nem megfelelő, családi – munkahelyi körülmények,
 • a nem tudott, el nem fogadott, és feldolgozatlan lelki üzenetek

Arról megoszlanak a vélemények, milyen gyorsan lehet kilábalni ebből az állapotból. Ausztrál és brazil kutatók 33 tanulmányt tekintettek át, amelyek összesen több mint 11 ezer beteg esetleírását tartalmazták.

A páciensek valamennyien (akut vagy krónikus) hátfájástól szenvedtek, és valamennyien orvoshoz fordultak. A kutatás vezetői szerint jellemző volt a páciensekre, hogy mind a fájdalom, mind a mozgáskorlátozottság jelentősen csökkent az első 6 hét során.

Később ez a javulás lelassult, sőt akár több mint egy évig fennmaradtak a tünetek, bár ez az érzés csak kb. 10 % volt a korábbinak amennyiben korábban akut hátfájdalom volt a diagnózis.

Tehát a hagyományos, ismert, és általánosan elfogadott gyógymódok, gyógyítási technikákat alkalmazva, krónikus betegségnél, a javulás csupán 50 százalékos volt egy éves távlatban.

A javulás tehát közel sem teljes, különösen, ha tartósan fennálló problémáról van szó. Ennek oka többek közt abban keresendő, hogy egy idő után tisztelet a kivételnek, már maguk a páciensek sem hiszik, hogy fájdalom nélkül élhetnek, feladják, és nem tesznek lépéseket a megoldás felé.

Miért romlik az állapot?

A működésbeli elváltozások, például amikor az izomerő kiegyensúlyozatlansága miatt nem tudjuk teljesen kihúzni magunkat, ezek a kényszertartások előbb-utóbb túlterhelik a gerincet, a hátfájás tartóssá válhat. Ha ez évekig, évtizedek fennáll, nagy valószínűséggel kialakulnak krónikus kopások, porckorong károsodások és egyéb, tartós problémák.

Vagyis nem csak akkor kellene szakemberhez fordulni, ha adott esetben megsérülünk, meghúzzuk magunkat, de akkor is, ha fájdalmat, mozgásbeszűkülést tapasztalunk. Csak szakszerű segítséggel védhetők ki a tartós elváltozások. Megdöbbentő, hogy az emberek jelentős része 50-60 évesen jut el először szakemberhez. Sokan, sőt a legtöbben már csak akkor kérnek segítséget, amikor alig tudnak lábra állni, és csakis a tablettáktól, injekcióktól várják a gyógyulást. A prevenció (megelőzés), mint gondolkodásmód sajnos ritka, mint a fehér holló, pedig, ez tud tartós, egészséges életminőséget generálni, és fenntartani.

Nem csak gyógyszerrel szüntethető meg a hátfájás!

A fájdalomcsillapítók, a nem-szteroid és szteroid szerek, injekciók szinte azonnal kifejtik fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatásukat, de a betegség előrehaladását, a deformitások kialakulását nem tudják megakadályozni. A gyors eredmények azonban szükség esetén indokolhatják az alkalmazást.

Ugyanakkor, ha valakinek tartós megoldásra van szüksége, itt van az Aranymetszés Módszer – Egészséges Gerincért Módszertan, amely oldja a mozgásszervi fájdalmat okozó triggereket, (valamilyen reakciót kiváltó ingerek), élénkíti a vérkeringést és az anyagcserét, és nem csak a fájdalmat csökkenti, de a valódi okot is megszüntetheti a sérült szövetek fokozatos regenerálásával. Ezt a DNS szuperkommunikáció módszerével érjük el, mégpedig legtöbbször másodpercek, vagy néhány perc leforgása alatt – ismerteti Varga János.

A kezelés során:

 • feltárjuk a fájdalom valódi okait,
 • megtaláljuk a fájdalom megszűnésének lehetőségeit,
 • felállítjuk a fájdalommentes élet megvalósulási ütemét,
 • az első kezelés végére 50 – 70 % javulás érhető el.
 • a 100 %-os eredmény, tehát a gyógyult állapot – minőség eléréséhez a tapasztalat alapján 5 kezelésre van szükség

A hát közepének Thoracalis szakasz (Th ejtsd: D) lelki üzenetei

A hát közepe (12 háti csigolya) a nyaki és az ágyéki csigolyák között elhelyezkedő terület, amely az érzelmi bűntudat székhelye. A hát közepének problémái világos jelei annak, hogy nehézkesen állsz az élethez, és a léted különböző helyzeteihez. A belső érettség elérésének érdekében a gerincednek ez a területe próbára teszi az isteni (valódi) tulajdonságaidat:

 • a bizalmat,
 • a szeretetet,
 • a lemondást, főleg a szabad akarat, és az érzelmi terén.

A hátproblémák, beleértve a púpos, görbe hátat, több dolgot jelenthetnek. Bűntudatot olyan helyzettel kapcsolatosan, amelyben nem kellene magadat bűnösnek érezni. Esetleg az életedet nehéz tehernek élem meg, és ehhez kis önbizalom, keserűség társul. Úgy érezhetem, hogy mindig a nyomomban vannak.

Amikor hátfájdalmaid vannak, az a tehetetlenség érzését jelenti egy olyan nehezen kezelhető aktuális helyzettel kapcsolatosan, amelyben segítségre lenne szükséged, de úgy érzed, hogy érzelmi téren sem támogatnak eléggé. Hajlamos vagy az érzéseid elfojtására, és jellemzően sokat gondolsz a múltadra, benne élsz, ragaszkodsz hozzá. Instabilnak, idegesnek érzed magad.

Lássuk mit üzen egy-egy csigolya, és melyikhez, mely szervek tartoznak?

 • D  1 – túlhajszoltság, sértettség: könyök< >ujjak között, asztma, köhögés
 • D  2 – elfojtások, igazságtalanságérzés: tüdő, szív
 • D  3 – merev gondolkodás, erőszakosság, elkeseredettség
 • D  4 – örömök, vágyak, beteljesületlenség, visszautasítás: epehólyag
 • D  5 – irányítás elvesztése, túlterheltség érzés: vérkeringés, máj
 • D  6 – szigorú önítélet, elszigetelődés: gyomorpanaszok,
 • D  7 – munkamánia, düh, agresszió: hasnyálmirigy, nyombél
 • D 8-9 – bizonytalanság, félelem: lép, rekeszizom, allergia, mellékvese
 • D 10 – bizonytalanság, kicsi önbizalom, félelem: vese
 • D 11 – túlérzékenység, elszigetelődés, félelem: vese, bőrproblémák
 • D 12 – düh, ingerlékenység, téves következtetések: bél, idegrsz., izületek

Megoldás

Az elérendő cél az, hogy aktívabban juttasd kifejezésre a lelked valódi kívánságait, az érzéseidet, az érzékiségedet, (az isteni) energiáidat. Világosnak, egyértelműnek kell lenned magaddal és másokkal is, ne a régmúlt érzésein rágódj folyton, hanem nyugalommal és derűvel az „itt és most-ra” koncentrálj! Amennyiben segítségre és bátorításra van szükséged ahhoz, hogy felvedd a kapcsolatot a belső éneddel, aki éjjel-nappal óv téged, s figyel rád, akkor kérj segítséget!

A tested folyamatosan fontos üzeneteket közvetít feléd, és segítséget kérni nemhogy nem szégyen, sokkal inkább dícséretes erény, hiszen az intelligenciáról árulkodik. A segítség kérés lehetővé teszi számodra az első lépéseket, a haladást, és alapozza meg azt, hogy a valódi, saját életedet tudd élni. Javaslom, tanulj meg az AM-EGM segítségével kommunikálni a belső éneddel!

Teljes körű, átfogó, és rendszerbe foglalt módszer az AM, és bár nem helyettesíti az orvosi kezelést, segítségével minden egészségre vágyó megtalálhatja a számára megfelelő megoldást. Hozzájárul a test öngyógyító képességének helyreállításához, és a tünetekhez, betegséghez kapcsolódó testi és lelki stressz feldolgozásához, így a konvencionális módszerek és az orvosi kezelés sikeréhez is.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük