Keresek egy embert

Az én fiatal koromban volt egy akkor középkorú, népszerű humorista Sándor György, akinek a gondolkodása, világlátása, nagyon eltért az átlagtól, ami persze a művészet sajátja, és éppen ettől érték. Az egyik emlékezetes megnyilvánulása az volt, hogy egy Burda szabásmintával a kezében a Váci utcában útbaigazítást kérve szólított meg embereket, hogy mutassák meg a kezében lévő „térképen”, hogy ő most hol van, és merre kellene, hogy menjen, hogy úti célját megtalálja. A sajátos, és humoros hanghordozásában embertől emberig járva azt mondogatta „Keresek egy embert”.

Miért is hoztam ide ezt a példát? Mert mi is ezt csináljuk egész életünkben. Támaszt keresünk, segítséget, igazodási, stabil, vagy stabilnak látszó pontokat, vonalakat, amin elindulhatunk, hogy nagy valószínűséggel meg is érkezzünk. Az egész életünk arról szól, hogy keresünk egy embert aki… A nehezítő pálya pedig az, hogy azt hisszük, hogy ez az ember kívül van,  de az idők folyamán rá kell jönnünk, hogy elsősorban belül.

Keressünk stabil pontokat!

Egyszer megszülettünk, és jelenleg is élünk. Ez egy tuti kijelentésnek tűnik. Az élettel, a létezéssel kapcsolatban sok kérdés merült már fel életünk során, például az, hogy van – e élet a halál után? Nem csak a mi fejünkben jelent meg ez a gondolat, hanem olvasmányaink, tanulmányaink alatt is olvashattunk erről, hisz az emberiséget régóta foglalkoztatja ez a kérdés.

De vajon az a kérdés felmerült – e már, hogy van – e élet a halál előtt?

Jómagam, amikor ezt elolvastam leírva, nagyon, de nagyon boldog voltam, mert azt éreztem, hogy ez nem csak engem foglalkoztat, bár leírni sosem jutott eszembe, de nagyon sokat gondolkodtam rajta:  Élet… Mi is ez?

Egy van belőle, vagy számos, vagy végtelen?

Csak a Földön van, vagy más planétán is a végtelen Multiverzumban?

Ha már megszülettem, az a szüleim döntése volt, vagy az én tudatos valóságomban az én tudatos elhatározásom a legmegfelelőbb pillanatban, a fogantatásom, és a megszületésem is, vagy sem?

Ezzel kapcsolatban tudatosan, vagy tudat alatt, de két nagy tábor alakult ki a világban.

Az egyik a beszűkült demagóg, véges, és végletes, rövid, és kilátástalan, kézzel fogható, mérhető, látható világot érzi igaznak, és aki így gondolkodik, neki igaza van.

Van egy másik csoport, akik a tág, szinte végtelen világegyetemben hisznek, a szabadságban, az állandóságban, az örök életben, az érzések, az érzékek, a „láthatatlan”, a szerelmetes szerelem, a feltétel nélküli szeretet mindent átszövő „valóságában” fürdőznek, boldogan, és egészségesen, és nekik is igazuk van.

Az igazság az, hogy mind a két oldal létezik, és aki ide eljut, nagyon közel van ahhoz, hogy rálásson, megértse, hogy az őrült keresés, az a hajsza, ami vagy nagyon intenzíven, – vagy épp ellenkezőleg – nagyon elfojtva benned munkál, az egy szent célért dolgozik. Ez a cél pedig az, hogy azt az embert akit elejétől fogva kerestél, meg is találd.

 Petőfi Sándor: Arany Lacinak című versének legvége adja meg a választ:

„S mostan…
Itt van…
Karjaimban,
Mert e fürge
Pajkos ürge
Te vagy, Laci, te bizony.”

Ikertulajdonságok

Amikor két különböző, ellentétes minőség jelenik meg – márpedig ez minden pillanatunkban így van -, folyamatosan döntéseket hozunk tudatosan, vagy tudat alatt. Észrevesszük, vagy nem, ide állunk, vagy oda, így cselekszünk, vagy úgy… Ezt a jelenséget mi IKERTULAJDONSÁGOKNAK hívjuk, hiszen ezek ugyanarról a tőről fakadnak, ugyanannak az egy etalonrúdnak a két végén helyezkednek el ellentétes előjellel, de az egy kifejeződései, így „egypetéjű ikrek”. Fény és sötétség, félelem és szeretet, nő és férfi, jó és rossz…

Amikor már kettő van valamiből, hajlamosak vagyunk vagy – vagy – ban gondolkodni, de a helyes útra az is – is vezet. Fontos, hogy mind a két oldalt lásd egyszerre, hogy érzékeld az élet egységét. És mi az az útmutató, ami minden pillanatban meg tudja mutatni a helyes arányokat, vagyis, hogy melyik oldal legyen a több, és melyik a kevesebb? Ez az ARANYMETSZÉS törvénye, amelyet mi is alkalmazunk az Aranymetszés Mentorprogramban, hogy segítsünk megtalálni és integrálni a helyes arányokat az életedbe, és támogassunk Téged a saját utadon, hogy rátalálj arra az emberre, akit mindig is kerestél magadban. 🙂

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük