,

Blackjack, avagy 21-ezés 2021-ben

A Blackjack-et hivatalosan az 52 lapos francia kártyával játsszák dzsókerek nélkül, de ugyan úgy lehet magyar kártyával is játszani, a lényeg, hogy minél közelebb legyünk a 21-hez, minél kevesebb lappal a kezünkben, de nem lehet több ennél a lapok értéke. Mindig az nyer, akinek 21-e van, ha több játékosnak is van, akkor az erősebb lapok…, de nem szeretnék a játék szabályaiban mélyen elmerülni. Mindez azért jutott eszembe, mert 2021 itt van a sarkunkban, és érdekes belegondolni, hogy vajon nyerő lesz – e, és amennyiben igen, mennyire lesz az?

Ha már a nyerésről esett szó, van egy film, a 21 – Las Vegas Ostroma, amit ajánlok mindenki figyelmébe. Van benne egy feladvány, a Monty Hall paradoxon: „Képzeld el, hogy egy vetélkedőben szerepelsz, és három ajtó közül kell választanod. Az egyik mögött kocsi van, a másik kettő mögött viszont kecske. Tegyük fel, hogy te az 1. ajtót választod, mire a műsorvezető, aki tudja, melyik ajtó mögött mi van, kinyitja a 3. ajtót, megmutatván, hogy az ajtó mögött kecske van. Ezután hozzád fordul, és megkérdezi: „Nem akarja esetleg mégis a 2. ajtót választani?” Vajon előnyére válik, ha vált?” (forrás: Wikipédia)

Igen, ez azért érdekes, mert amikor itt vagyunk 2021. előtt, akkor két ajtó közül lehet választani: vagy maradsz a régi beidegződéseid mellett, és kitartasz a megszokott életed kitaposott ösvényén, mondván a biztosat a bizonytalanért nem hagyjuk el, ugye? Vagy módosítasz, váltasz, annak ellenére, hogy mindezidáig úgy gondoltad, hogy…,- most mégis egy ismeretlenebb ajtót, és ezzel új utat nyitsz, az új életed felé.

„A megoldás, a helyes válasz az igen, az esélyeink az autó megnyerésére megduplázódnak, ha váltunk”. (forrás: Wikipédia)

Lehet, hogy most ez egy kicsit bonyolult, de igyekezz megfogni a lényegét, mint ahogy én is tettem. Amikor figyelsz, nyitott szemmel (mind a két fizikai szemeddel, és a harmadik, intuitív szemeddel), akkor a 2021-es év LEHET nyerő a számodra. Az, hogy tényleg az lesz – e, tudod kin múlik? Egyedül rajtad!

A 2020-as évben két kettesünk volt, és nézd mit hozott. A 2-es alapvetően a női minőség száma, ami a befogadó, a sötét, a mély, de egyben a kétség, és a kettősség száma is. A 2+2=4 pedig a mérnökség, a biztonság, a precizitás, a keretek között való gondolkodás, de egyben a kockaság, a merevség, a korlátoltság száma is. A 2-esek 2021-ben is megmaradnak, de lesz ott egy 1 – es is, ami az élre állást, a vezetést, az irányítást jelenti. Ami arról szól, hogy amennyiben a női finom energiákat akár nőként, akár férfiként volt lehetőséged ebben az évben befogadni, akkor jövőre praktikus ennek mellé tenni a finomra hangolt irányítás felfoghatatlanul hatékony erejét is. Ez a következő év legfontosabb üzenete. Ez a HÍD visz át a 2022. három kettese évébe, de az még messze van, addig még sok dolgot kell (szükséges – praktikus – időszerű) elvégezzünk, és ezt a sok – sok mindent, mindenkinek önmagában.

Ilyenkor sok – sok elemzés lát napvilágot az asztrológia, asztrozófia, a tarot… irányaiból, ami azt igyekszik megmutatni neked, hogy mi a jó irány, a jó út, ami könnyebbé teszi az eligazodást az életben, a következő évben. Elárulom ez ugyan mind nagyon jó, és lehet nagyon közel is a valósághoz, de a te életedre egy elemzés sem tud konkrét tanácsot adni, mert azt a pillanatnyi döntéseid sorozata fogja meghatározni. Ezért nagyon nem mindegy, hogy milyen tudással rendelkezel, milyen a gondolkodásod, mennyire vagy tudatos, és az adott pillanatokban mennyire vagy éber, mennyire figyelsz, és mikor milyen döntéseket hozol.

Az élet lehet lutri a számodra, ahol mások játszanak veled, ahol folyton rossz a leosztás, rossz a lapjárás, és többször vagy vesztes, mint nyertes, és még meg is vígasztalod magad, hogy persze, mert az élet olyan, mint a kártya, szerencsejáték.

Viszont amikor a kezedbe veszed az irányítást, megtanulod a szabályokat, kihasználod a lehetőségeket, elmerülsz az érzékelés birodalmában, az lesz az érzésed, mintha többé soha nem lennél „vak”. Ekkor már nem csak azt látod, hogy nálad milyen lapok vannak, hanem azt is, hogy milyen lapjai vannak a játékostársaidnak.

Az élet nem egy kártyatrükk, egy szemfényvesztés, egy illúzió, illetve attól függ, mit hiszel róla. Az élet lehet egy tudatos, és mégis meglepetésekkel teli csodaözön, ami a folyamatos egészség mellett még örömöket, sikerességet, eredményességet is garantál, amennyiben benne élsz, és nem sodródsz általa, vagy mész vele szemben, akkor is megajándékoz, ha elmúlt már Karácsony.

 

Ezért mi most is úgy döntöttünk, hogy a 2021-es évet azzal kezdjük, hogy 19-re lapot húzunk annak a biztos tudatában, hogy a kihúzott lap 2-es lesz, és megütjük a főnyereményt. 🙂

A mottónk: Azt figyeld, hogy a rád dobott kövekből hogyan tudsz világítótornyot építeni, ahelyett, hogy a kövek okozta fájdalmakra fókuszálnál, és hagynád, hogy azok maguk alá temessenek!

2021-ben ez fokozottan érvényes lesz, és a saját biztos alapjaink létrehozásával az építkezésnek egy egészen új módját kell elsajátítanunk.

Ebben a szellemben, a saját tapasztaltainkra építve az Aranymetszés Mentorprogramban azoknak a hölgyeknek és érzékeny férfiaknak tudunk segíteni, akik bizonytalanságot élnek meg, esetleg válsághelyzetben vannak és nem tudják hogyan tovább. Akik keresik a megoldást, hajlandóak változni és változtatni akkor is, ha ki kell lépniük a komfortzónájukból. Akik szeretnék felfedezni, kik is ők valójában, és szeretnék helyreállítani a testi- lelki egészségüket, a természetes arányokat, a rendet, a stabilitást az életükben. 

1 hozzászólás
 1. Kocsis Mariann
  Kocsis Mariann says:

  Hála, köszönet, ragyogás! És nem az alagút végén, hanem itt és most az éltemben!
  A 2019-es év vége és a 2020-as év eleje teljesen megváltoztatta az életemet, minden amiben hittem, amiről azt gondoltam életem végéig elkísér, megváltozott. A párom súlyos betegségben halt meg. Végig kísértem ezen az úton és én magam is bele roskadtam ebbe a szörnyűségbe, pedig azt gondoltam erős vagyok, mindig pozitívan kezelem az életet. Mindig a jót keresem a rossz dolgokban is. Azt gondoltam fel tudom dolgozni és el tudom engedni ezt a fájdalmat. Akartam, hogy így legyen. A sokkra érkezett a Covid, vele együtt a márciusi bizonytalanság. Mivel saját vállalkozásomban dolgozom és több ember sorsáért is felelős vagyok, a teher csak nőtt. Jött a kétségbe esés, a bizonytalanság, túléljük, vagy nem? Egyedül maradtam, pedig a családom, a kollégáim, mind mellettem álltak és a támaszaim voltak. Mégis éreztem Nekem kell valamit tennem. Nekem kell kimozdulnom a komfortzónámból. Nekem kell a magány, a fájdalom és a kétségbeesés érzését elengednem. Elfoglaltam magam, úgy tettem mintha minden rendben volna, mosolyogtam, de belül fájt, nagyon fájt.
  Azt hittem elég, ha úgy teszek és sikerülni fog, de nem sikerült és erre csak akkor jöttem rá, amikor egy „véletlen” folytán Jánossal találkoztam. Elmentem egy nyelviskolába, ahol a „felkészítő” napot Ő tartotta.
  Akkor és ott tudtam, nekem dolgom van vele! Beszélgettünk és éreztem, hogy Ő az aki segíthet.
  Több alkalommal találkoztunk. Minden alkalommal könnyebben jöttem el. A harmadik alkalom felforgatta az életem, a lelkem. A közös meditáció után úgy jöttem el, mint akit fejbe vertek, vagy mint aki bedrogozta magát. Szédültem, fogalmam sem volt hol vagyok. Nem tudom hogy értem haza, vagy mivel telt az az este, csak zokogásra emlékszem. Másnap reggel, amikor felébredtem, mintha egy új ember, egy új lélek költözött volna a testembe.
  Felszabadult és vidám voltam, mázsás teher tűnt el a vállamról, a szó legszorosabb értelmében.
  Eltűnt a fájdalom, a gyötrődés, újra megtaláltam magam, és azt éreztem ragyogó fény vesz körül, az élet szép és én újra élek!
  Ez a fantasztikus utazás 8 héten keresztül tartott, és nem tudok elég hálás lenni azért, amit kaptam! Köszönöm!
  Azóta újra tudom, mit szeretnék, a terveim, elképzeléseim úgy alakulnak, ahogyan én szeretném. Még van dolgom magammal, de az elképzelhető és el sem képzelhető segítséget Jánostól kaptam.
  Szívem legmélyebb, soha nem múló hálájával köszönöm!
  Mariann

  Válasz

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük