,

Az Aranymetszés alkalmazása a hétköznapokban

Az Aranymetszés visszanyúlik a technológiák hatalma előtti világba, amikor műszerek nélkül is tudott az adott kor embere mai szemmel nézve is csodálatot kiváltó építményeket alkotni. Csodálatunk, és csodálkozásunk közben felmerül a kérdés, hogy hogyan, hiszen nem állt rendelkezésre az elektromosság, műszerek, erőgépek…., és mégis olyat tudtak, ami elvonja a figyelmünket a telefonunk nézegetésétől, és felmerül bennünk a kérdés, DE hogyan?

Ez a kor, amiben élünk végtelenül gyors, impulzív, vibráló, dinamikus, de valami nagyon fontos elmaradt ebben az őrült tempóban: Te magad, a lelked nyugalma, a békességed, az egységed, az egészséged. Bár az, hogy “mindent is kell csinálni egyszerre”, és “mindenhez is kell érteni párhuzamosan”, felidézheti Leonardo Da Vinci polihisztorságát, de a kortünet mégis az, hogy az az érzésünk, hogy mindenünk megvan, amit a technológia meg tud adni, de a belső rend, a kiegyensúlyozottság, békesség, nyugalom, az arányosság…, és az ebből a stabilitásból folyamatosan merítkezni tudó boldogság végletesen hiányzik.

Az Aranymetszés törvénye

Az aranymetszés, mint matematikai, geometriai szabályszerűség nem idegen a kor embere előtt sem, sőt egyre több ember ismeri, fedezi fel magának ezt az állandóságot, az Arany arányt akár a spirálokon, akár a Fibonacci számsoron, akár az új kor fraktáljain, azok képi világán keresztül.

Az Univerzum folyamatosan a tökéletességre, harmóniára törekszik, amely az aranymetszés szabályszerűségén keresztül jelenik meg a fizikai világban. Minél közelebb van valami az aranymetszéshez, azt annál szebbnek, tökéletesebbnek látjuk, érzékeljük. A világcégek logójában (Walt Disney, Apple) a legismertebb művészeti alkotásokban (Leonardo Da Vinci: Mona Lisa), híres épületeken (egyiptomi piramisok, Eiffel torony…) egyértelműen nyomon követhetjük ezt a tendenciát.

Ami nagyon fontos: az emberi test arányai sem kivételek ez alól, ezt alkalmazzák többek között a plasztikai sebészetben és a fogászatban is.

Gondolod, hogy ami meghatározza a tested fizikai működését, az a lelkedben, a belső világodban, az energetikai rendszeredben is jelen lehet? Igen, jól gondolod! Pontosan erre a felismerésre épül az Aranymetszés Mentorprogram. És ez ilyen egyszerű!

„Az aranymetszés az az arányosság, amit megtalálsz önmagadban, és amiben megtalálod önmagad.”

Amennyiben ez az arányosság hiányzik az életedből, és nem is keresed, hisz nem tudsz róla, akkor nem is találod meg önmagadban, és így nem találod meg önmagad.

Ennek a jelenlegi világunknak az a hozadéka, hogy hamis énképek sokasága között botorkálunk szerepeket játszva legtöbbször tudat alatt, vagy éppen tudatosan. Az átlagemberből hiányzik az önazonosság, a valódi, tudatos énkép, bár TE, aki ezen sorokat olvasod a legkevésbé sem vagy a nagy tömegbe sorolható, és ehhez fogadd őszinte gratulációnkat!

Az aranymetszés annyira egyszerű, és annyira tökéletes, hogy a sejtjeid szaporodásától, a DNS – ed felépítésén keresztül, az anatómiád, a szíved működése, a Naprendszer, a Tejútrendszer… mind – mind kihagyhatatlanul alapjának, magáénak tekinti.  Ezért az előttünk élő nagy kutatók, tudósok, művészek…, mind egyetértettek abban, hogy vagy az Aranymetszés az Isteni kód, vagy nagyon, de nagyon közel van hozzá.

Persze felmerül a kérdés hogy:

  • Bezártság – Nyitás?
  • Elkapom – Nem kapom?
  • Kigyógyulok – Meghalok?
  • Oltassak – Ne oltassanak?
  • Megvéd – Nem véd?
  • Megbetegít – Nem betegít meg?  
  • Pozitív a teszt – Negatív a teszt?
  • Mehetek-e dolgozni – Nem mehetek dolgozni?
  • Utazhatok-e – Nem utazhatok …?

Amennyiben az Aranymetszés nemhogy kibírta az évezredek erőpróbáját, hanem évszázadról – évszázadra ismertebb, és ismertebb lett, jelentheti – e azt is, hogy képes úgy működni az életünk minden területén mint a kártyában a Jolly Joker?

Ebben a kiélezett, feszült, feneketlenül bizonytalan helyzetben is? A táplálkozásunk, a mozgásunk, a párkapcsolatunk, az önmagunkkal való kapcsolatunk területén, a női – férfi „teljesítőképesség” területén beleértve az érzékiséget, finomra hangoltságot, az intimitást is? A lelkünk, a kommunikációnk, az időbeosztásunk, a betegség, és egészség kapcsolatát tekintve is? IGEN!!!

Amikor felmerül benned a kérdés, hogy hogyan, és mikor, és meddig, és….? Egy dolgot tudunk javasolni, hogy keress minket, és az Aranymetszés Mentorprogramban azokra a kérdésekre is megkapod a válaszaidat, amire nem is mertél gondolni.

Az arány legyen veled!

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük