Tudtad, hogy amikor nem tapintható számodra folyamatosan a céged irányításában a motivációs „G” pont, akkor az olyan, mint a szabadesés, amikor 9 ”G”-vel zuhansz a föld felé?

Ha eddig az életed, és a vállalkozásod izomból, erőből vezetted, akkor az életed, és az időd nagy részét egyszerűen kidobtad az ablakon.

Lehetne ezt másképpen is, ami sokkal kellemesebb, pl. együttműködés, kreativitás, intuitív szemlélet…, hiszen itt rejlik az a bizonyos „G” pont a vállalkozásban.

Ezzel szemben a vállalkozók közel 100%-a jelenleg is racionális eszközökkel akarja megoldani a vállalkozásában felmerülő kihívásokat.

Felteszek néhány kérdést:

·       Folyamatosan cserélődnek a kollégáid, mert a vezetési stílusod hosszú távon nem tudják elviselni?

·       Még most is abban a tévhitben élsz, hogy neked mindig igazad van, eközben ezt rajtad kívül egyre kevesebben hiszik el, és támogatják?

·       Nem veszed észre, a régi gondolkozásmóddal, elbocsájtásokkal, költségcsökkentéssel, új, és még újabb stratégiával igyekszel orvosolni a problémáidat?

·       Nem gondolsz arra, hogy a humán erőforrás minőségi fejlesztése és ezen belül is a cégvezetés lelki, szellemi és energetikai állapota határozza meg leginkább a cég működését?

Lehet még mindig a homokba dugni a fejed, de ha ugyanúgy élsz, ugyanúgy vezetsz, működteted a vállalkozásod, ahogy eddig, akkor ugyan azt az eredményt fogod elérni, amit eddig, ez van.

Akinek nem inge, nem vegye magára, de akinek inge, öltözködjön már föl!

Értelmes ember belátja, hogy amikor minden arra mutat, hogy változtatnia kell, akkor változtat.

Tudom, hogy ezek kemény szavak, de azért legyünk magunkhoz őszinték, nincs könnyű dolgunk.

A volt szocialista blokkban, és ezen belül is Magyarországon, speciális módon, a régi politikai rendszer miatt úgy szocializálódtunk, hogy nincs választásunk, vagy kevés a választási lehetőségünk, és ez nem kicsi, hanem óriási hátrány!

A legtöbb ember, még ma is azt gondolja, hogy nem lehet mást választani, máshogyan élni, de ezzel szemben, igen is lehet változtatni, lehet vállalkozni, lehet többféleképpen is megoldani egy adott problémát.

A régi gondolkozásmód nem stagnálás, vagy vegetálás, ilyen ugyanis nincs, mert vagy emelkedsz – fejlődsz, vagy zuhansz… ez van.

De mi a helyzet ma, mi a vállalkozás érdeke, vagyis mit kíván a céglélek?

Működőképesség, folyamatos fejlődés, ami azzal jár, hogy

·       folyamatosan új embereket kell keresned, felvenned, betanítanod,

·       vagy egy ütőképes, együttműködő, és egy működni tudó, folyamatosan prosperáló csapatot stabil hozol létre, és azt működteted.

Azért hoztuk létre a Céglélek mentorprogramot, mert tű pontosan tudjuk, hogy a ma vállalkozása teljes mértékben bal agyféltekés, és megéret a változásra.

Ezzel szemben a jövő vállalkozása a jobb agyféltekés működésen alapszik, ami sokkal intuitívabb, ide kapcsolódik a kreativitás, érzések, végtelenség, pontosság, gyorsaság, természetes bioritmus, és itt van az élvezetes vállalkozás-irányítás „G” pontja is.

Meddig akarsz tehetetlenül a 9 G szabadesésében zuhanni? Ha nem nyílik ki az ernyőd, – ha van egyáltalán -, tudod mi marad belőled a földet éréskor? Leginkább kiskanállal lehet csak felkapirgálni… Nem gondolom, hogy ezt szeretnéd.

Egyértelmű, és szükségszerű a változás, de lehet, hogy még azt sem látod, hogy változtatnod kellene, pedig éppen most van itt az ideje.

Igen azt is tudjuk, hogy fejlődni – változni is fájdalmas, de nem annyira mint ernyő nélkül a földbe csapódni.

Hét éve formálódik, érlelődik a Céglélek gondolatisága.

A minap találkoztam a barátommal, aki ihletője volt ennek a kifejezésnek, és azt mondta, hogy a cégéről tartott előadást az egyetemen, ahol a doktoriját végzi, és annyi elismerést, gratulációt kapott, hogy se szeri, se száma…

Ezt mondta szó szerint: „Figyelj, egész biztos, hogy létezik a Céglélek, mert ezt a sikert mi ketten értük el, Ő, és Én, és ez egészen zseniális érzés, ezt mindenkinek éreznie kellene, ez maga a csoda”

Tapasztalásunk szerint a vezetésbe bevonni a lélek tudatosságát, vagyis megtalálni a „G” pontot, olyan felszabadító, inspiráló, kreatív érzés, aminek a lökéshullámai gyengítetlenül terjednek tovább az üzleti partnereid, párod, gyermekeid felé, bennük is örömöt okozva.

Amennyiben te is érzed a fenti gondolatok, szavak valódiságát, azt érzed, tudsz, és szeretnél még jobban velük azonosulni, tarts velünk.

Írd le a gondolataidat a fentiekkel kapcsolatban, te hol tartasz a vállokozásodban, min szeretnél változtatni?

A Céglélek Mentorprogramról itt olvashatsz bővebben!

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük