A legfelső nyakcsigolya eltolódása többnyire balesetre vezethető vissza, és fájdalmas kisugárzásával olyan problémákat okoz, amelyek az egész gerincoszlopra kihathatnak.
Nemcsak tartania kell a koponyánkat, de ki is kell egyensúlyoznia. Ha úgy próbál megszabadulni ettől a szereptől, hogy oldalra tér ki, akkor ez olyan kísérlet, amellyel a ráruházott felelősség alól akarja kivonni magát. A fej az ember számára egyenlővé válik a világgal, legalábbis azok számára, akik ilyen panaszokban szenvednek. Legszívesebben elmenekülne oldalirányba, és az erre való hajlandóságát helyzetváltoztatással fejezi ki.

Az egyetlen értelmes megoldás az, ha a fejet hagyjuk megint visszatérni a helyére. Az első lépéshez azonban egy csontkovács is hozzájárulhat kívülről. Jellemző, hogy hosszútávon nem használ a tisztán fizikai helyreigazítás. Eltolódás esetén az a feladat, hogy megtanuljunk letérni a bejárt pályákról, hogy új irányba fordítsuk a fejünket, sőt esetleg még azt is engedjük, hogy a csontkovács helyett, egy specialista csavarja el erőszak nélkül, s hogy mindezt önként és az újdonság örömével tegyük.

Send this to a friend